Jabatan Kejuruteraan Kimia dan Alam Sekitar

Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan selamat datang ke laman sesawang Jabatan Kejuruteraan Kimia dan Alam Sekitar, Fakulti Kejuruteraan, Universiti Putra Malaysia. Jabatan ini telah ditubuhkan pada bulan Ogos 1996 dan selepas 20 tahun kewujudannya, kami telah mencapai kecemerlangan yang membanggakan dalam bidang akademik dan penyelidikan. Ini dibuktikan dengan kejayaan jabatan ini mengekalkan pencapaian 5 bintang dan jabatan terbaik keseluruhan selama 4 tahun berturut-turut. Jabatan ini juga merupakan antara penyumbang tertinggi dalam penerbitan untuk penyelidikan di fakulti. Dalam beberapa tahun ini, kami telah merangkul lebih 40 anugerah di pameran-pameran peringkat tempatan dan antarabangsa seperti GENEVA, British Invention Show, IENA Germany, INPEX Pittsburgh, dan EUREKA Belgium. Kami juga telah berjaya mendaftarkan sebanyak 13 buah paten.