| FACULTY OF ENGINEERING

TAHNIAH UPM DI ITEX 2018

Tahniah kepada Prof Madya Dr Mohamad Amran Mohd Salleh dan Prof. Dr. Azni Idris, Fakulti Kejuruteraan UPM, yang telah memenangi pingat Emas di 29th International Invention & Innovation Exhibition 2018 (ITEX 2018) KL Convention Centre bagi teknologi Biomass Microwave Carbonizer (BMC).

BMC juga merupakan inovasi yang dikomersialkan oleh syarikat Pakar GoGreen Sdn Bhd, Pn Atiyyah Ameenah - CEO syarikat start-up UPM di bawah program InnoHub Putra Science Park UPM turut hadir di ITEX 2018.

Tahniah juga kepada semua penyelidik UPM telah berjaya pada ITEX 2018.
-Dr. Ermira Junita Abdullah, Fakulti Kejuruteraan - A Door Lock System - pingat Perak ITEX 2018
-Dr. Siti Nurbaya Oslan, Fakulti Bioteknologi dan Sains Biomolekul - A Quick and Reliable Yeast Expression Host for Industrial Use - pingat Perak ITEX 2018
-Prof. Madya Dr. Janet Lim Hong Ngee, Fakulti Sains - Smart Solar Power Bank with Supercapacitor & Battery Integration - pingat Gangsa di ITEX 2018.

Semoga pengiktirafan penyelidikan dan inovasi ini akan melonjakkan lagi pengkomersilan hasil penyelidikan UPM ke arah kemajuan masyarakat dan pembangunan negara.

#itex2018

Image may contain: 1 person, smiling, standing